sep 221894
 

Alexandria söndag 22 Sept. 1894.

Kära bror.

Våra brev ta en vecka tror jag; du har då ej kunnat skriva. – Ber dig vara så innerligt vänlig och köpa mig ett »solparasol~ för målare, hos färghandlarn mitt emot Mme Huot, så kostar det bara 7 frs. Ty här är det för djävligt med reflexer från alla håll på duken. Kan du likaledes sända mig lite färg, vitt, bleu de chine, et d’outremer, et ocre jaune, men mycke vitt så vore du vänlig. Passeportet och ett brev från legationen – till vittnesbörd om att jag är beskyddad av min styrelse. Ett postpaket kostar nog ej mer än 1,50.

Här är så förbaskat pittoreskt, så det är otroligt. Skriv och tala om det £ör Montparno, ty här är hans paradis. Och här skulle han nog kunna få sälja tillräckligt £ör att leva. Numera får jag ett gott mål mat i Alexandria för 25 cms och £ör 75 cts. äter man cucu på snygg restaurant. Men jag orkar ej tala om allt i dag, arabisk dans och orkestre och en afton i egyptiskt familjeliv med musik och palmer och fikonträd, och bananer, och Nilen och trollnätter och kvinnfolken, oj, om jag inte vore kär, så skulle jag vara förlorad £ör varje flickunge jag möter, kan du tänka dig, bruna och vita och svarta skönheter med nakna ben och i bara linnet, men detta i granna färger och förb. plastiskt, Ou, ou, ou ou … jag får inte så sällan vackra ögon.

Arabkvarteren, jag är hemma hos mig där. Trånga, mörka gator med ett vimmel plastiska dräkter och snobbiga färger. Man sover på gatan och de lättsinniga flickorna exponerar sina behag utanför sin dörr, c’est du genre, tu sais.

Bed Kalle och Montparno skriva.

Marie, säg henne 25 £rån mig. Hälsa henne så mycket.

Reser snart till Caire, träffat Chirine, äntligen. Mera nästa gång, om bondlandet och araberna och det pittoreska. Väntar brev från vännerna, men i synnerhet från dig och från Marie, tillgivne vännen

Ivan.

adresse. Poste Restante, Alexandria.

***************************************************************************************************************’***

Ur Gauffin, del I, sid 190.