okt 021894
 

Caire lörd. i octob. 1894.

B. B.

Fortsätter med några rader. Va i tusan tänker ni på som aldrig skriver? Vad har inträffat? Jag är i en oro, som jag ej kan beskriva. Min arabiske vän, som du sett skall snart resa hit. Sänd nu honom: mina böcker, ett målarparasol, hos färgis mitt emot Mme Huot för 8,5o, ett par »barels basques» som du vet jag tycker så mycket om, fransk studentmössa om möjligt av sammet. Ack om financerna kunde tillåta dig att köpa några meter svart sammet så ska arabskräddare få göra här.

jag är i en förbaskad svårighet för mynt. Stöt på Bastien att han sänder mig en hacka som han lovat så storartat, på 100 fr. lever jag gott i nära på ett halvt år här.

Arabvännens bror har skrivit ett ytterst vänligt brev till mig. Bernard har rest till Jerusalem. Kommer tillbaks om 3 veckor. Jag har inte en käft att vigga en sous av i händelse av knipa.

Men va tusan skriver ni inte för? varken du eller M. Jag skriver ta mej fan inte och talar om hur vackert det är förr än jag har ert brev.

Kalle skall resa hit och ni andra också, ty gå på målarskola tjänar ingenting till, utan man ska studera Arkitektur och det kan man aldrig göra bättre än här. Vidare om den saken då jag fått edert brev.

Vännen

Ivan.

Caire Poste Restante

det räcker

******************************************************************************************************************

Ur Gauffin, del I, sid 192-193.